Že zdraví a harmonii nelze koupit za žádné peníze? Pí-centrum to vidí jinak

29.01.2011 11:31

 

25.1.2011 12:00

Zdraví, harmonie a regenerace – to vše se ukrývá za zdmi jednoho centra nesoucího v názvu písmeno pí. Najdete ho po cestě z Horního náměstí na konci Pavelčákovy ulice. První cesta začíná průchodem do dvora, na jehož konci na vás čekají dřevěné dveře. Další takové se nacházejí v boční uličce zvané Mlýnská. Oboje vás zavedou na místo ponořené v libých tónech harmonizující hudby, kde nabízí rozličné speciality ze sortimentu potravin, čajů, koření, kosmetiky, čisticích prostředků či mnohých léčivých produktů.

 

Očekávat můžete především vysoce kvalitní produkty, často i v bio provedení. Na jedné straně potraviny výhradně rostlinného původu včetně netradičních pochutin z různých koutů světa, na straně druhé vyčerpávající sortiment pí-produktů, kosmetiky, čistidel i dárků. Pokud je pro vás zdravý životní styl aktuálním tématem nebo alespoň někdy zatoužíte po pokrmu na hony vzdáleném od umaštěné klobásky, pak jste na správném místě. Nemusíte ale jenom zobat zrní či přežvykovat chaluhy, abyste měli důvod do Pí-centra zajít. Pod pojem "zdravá výživa" lze totiž ukrýt mnohem víc než jen jáhly a lehce neuvěřitelný sojový párek.

 

 

Foto: Martina Burýšková

 

Kromě vegetariánů a asketických makrobiotiků se nabídka potravin v Pí-centru zaměřuje i na další skupiny jedlíků. Připraveni tu jsou na bezlepkáře, alergiky na laktózu či milovníky asijské kuchyně. Široká nabídka bio potravin z kontrolovaného zemědělství jistě svou kvalitou osloví i další strávníky s vyššími nároky. Pokud stejně jako já právě nefandíte laciným náhražkám, pak by vás mohla příjemně potěšit sekce s čerstvým pečivem, kde naleznete jak dobroty v podobě celozrnných loupáků, sladkých koláčků bez bílého cukru a bílé mouky, tak několik druhů skutečně celozrnných chlebů či lákavě vyhlížející vánočky.

 

 

Foto: Martina Burýšková

 

Poté, co pořídíte dostatek krmě na utišení hladu, nezapomeňte nahlédnout rovněž do sousedního oddělení. Tady se specializují jak na vaši žízeň, tak i přirozenou krásu. V nabídce najdete v prvé řadě pí-vodu, tedy vodu regenerovanou, harmonizovanou a aktivovanou. Pokud sháníte léčivý čaj na jakýkoliv neduh nebo jen pro dobrou chuť, pak byste snad těžko hledali v Olomouci lepší místo. Čaje nejrůznějších druhů, bylin, vůní, chutí a původu se nabízejí právě zde.

 

 

Foto: Martina Burýšková

 

Další sortiment ocení zejména dámy. Kvalitní kosmetiku přírodního původu můžete vybírat ze značek Weleda a Nobilis Tilia počínaje krémy, balzámy, šampony, mýdly, až po různé oleje, hojivé masti či barvy na vlasy. Najdete tu ovšem i prací a čisticí prostředky značky Ecover z Belgie šetrné pro vaše ruce, pleť a ekologické k přírodě. Mimoto můžete očekávat netradiční dárkové předměty, mnohdy původem z nejrůznějších koutů světa, a různorodost nabídky doplňuje také skromná knižní nabídka. Pokud vás právě Pí-centrum zlákalo k návštěvě, můžete vyrazit hned. Zdejší dřevěné dveře se pro své zákazníky otevírají každý všední den od 8 do 18 hodin, v sobotu pak od 8 do 12 hodin.

 
 

Martina Burýšková (buryskova@olomouc.cz)